Et stort tak

Til vores samarbejdspartnere og udleveringssteder…

Samarbejds-
partnere

Spar Nord Fonden

Har i mere end tre år generøst støttet kampagnen økonomisk og ved at inddrage Spar Nord Bankernes medarbejdere og kunder i kampen mod havfald.

NY FORM

De mange Ny Form butikker samler flittigt penge ind til opsætning af dispensere med poser, så det er mulighed for at trække en havfaldspose til turen langs stranden.

Nordsøen Oceanarium

Tag på oplevelse blandt havets spændende dyr i Nordeuropas største akvarium, Nordsøen Oceanarium. Som Havmiljøvogter får du 15 pct. rabat på din entrébillet, hvis du køber den på forhånd via linket herunder.

FLID Havne

I lystbådehavne overalt i Danmark rekrutteres der nye havmiljøvogtere og udleveres både havfaldsposer og havfaldssække til de mange flittige Havmiljøvogtere.

Kattegatcentret

Hos Kattegatcentret i Hirtshals kan hele familien komme tættere på livet i havet med spændende udstillinger og sjove oplevelser. Vær fx med når sælerne skal fodres, hajerne skal trænes, eller når der vises film for både store og små.

Tak for ingenting…

Sammen med Vejdirektoratet er Havmiljøvogterkampagnen en del af kampagnen “Tak for ingenting” som er i iværksat af Transportministeriet, Miljøministeriet og Forsvarsministeriet.

Formålet er at forebygge svineri i vores natur – herunder naturligvis havmiljøet.

Søsportens Sikkerhedsråd

Sejlsikkert er med til at finansiere udsendelsens af materialer til de mange Havmiljøvogtere, der samler havfald til vands og til lands.

Watski

Online sejlerbutikken sender sammen med deres varer ruller med havfaldsposer og en opfordring til at melde sig som havmiljøvogter til deres kunder.

Miljø- og Fødevareministeriet

Miljø- og Fødevareministeriet er en positiv og aktiv medspiller for Havmiljøvogterkampagnen og støtter vores arbejde med at bevare dansk farvand som rent farvand.

Søfartsstyrelsen

Søfartsstyrelsen er en positiv og aktiv medspiller for Havmiljøvogterkampagnen og støtter vores arbejde med at bevare dansk farvand som rent farvand.

Marinehjemmeværnet

Marinehjemmeværnet er en positiv og aktiv medspiller for Havmiljøvogterkampagnen og støtter vores arbejde med at bevare dansk farvand som rent farvand.

Kongelig Dansk Aero

På deres mange flyveture over danske farvande holder piloterne et vågent øje med eventuelle olieudslip, så søværnet hurtigt kan reagere.

Danske Rederier

De danske rederier hjælper blandt andet til med at udbrede budskabet om at dansk farvand skal være rent farvand til erhvervssejlere fra hele verden.

Danske Havne

Foreningen Danske Havne er en positiv og aktiv medspiller for Havmiljøvogterkampagnen og støtter vores arbejde med at bevare dansk farvand som rent farvand.

Danmarks Fiskeriforening

Danmarks Fiskeriforening er en positiv og aktiv medspiller for Havmiljøvogterkampagnen og støtter vores arbejde med at bevare dansk farvand som rent farvand.

Udleverings-
steder

Vi vil være kede af at Havmiljøvogtere, som gør en flot indsats for miljøet, går forgæves for at hente poser/sække, derfor stiller vi lidt krav til vores udleveringssteder:

  • Kyst eller ”vand” nær beliggenhed.
  • Kontaktperson / navn på ansvarlig for kampagnemateriale på stedet
  • Faste åbningstider og nemt at finde åbningstiderne (på fx udleveringsstedets egen hjemmeside).
  • Mulighed for at have fx plakater eller øvrige materiale hængende/liggende synligt fremme.
  • Alle stedets medarbejdere/personale/frivillige skal være orienteret om det at være udleveringssted; være bekendt med kampagnen og udlevering af havfaldsposer og-sække.

Alle udleveringssteder får hvert forår tilsendt en sæsonpakke som indeholder plakater, hvervemateriale mm. Kasser med havfaldsposer og -sække sendes efter behov, bestilling af dette, samt henvendelse med øvrige spørgsmål mm, skrives til info@havmiljovogter.dk


Siden 2006 har deltagere i Søværnets Havmiljøvogterkampagne spottet olie og samlet affald på danske strande og
vande. Med 28.000 frivillige Havmiljøvogtere er initiativet den første og største fællesindsats til bekæmpelsen af havfald.